Brunalger med hensyn til lys

Postet under : Saltvandssiden.dk - Nybegynder
Visninger : 1696



Postet fra Saltvandssiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #1
Bruger Saltvandsakvarium (Inaktiv) - 04/12-2012 18:34 04/12-2012 18:34
Hej,

Jeg har et 112 liter akvarium, med 1 fisk, og 1 koral indtil videre. Det er lige sat op så jeg bygger stille og roligt op på det. Mit spørgsmål lyder, jeg har rigtig mange brunalger i mit akvarium, og de sætter sig over det hele. Jeg har fået at vide at der kommer mange brunalger i starten, men jeg synes det er lidt mange. Allerede efter en dag hvor jeg har fjernet dem, kommer de næste dag, så kan det have noget med belysningen at gøre? Jeg har 2 x 18 watt, men det ene lysstofrør er en "ferskvandslampe", kan det være derfor?

Tak for hjælpen

Postet fra Saltvandssiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #2
Bruger Pernille77 (Inaktiv) - 04/12-2012 19:06 04/12-2012 19:06
Hvor langt tid har det stået dit akvarie med vand og sten kun?

Postet fra Saltvandssiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #3
Bruger Saltvandsakvarium (Inaktiv) - 04/12-2012 19:19 04/12-2012 19:19
#2

Da der kun var sten og vand i, der stod det i omkring 2 uger. Og så puttede jeg en fisk og en koral i

Postet fra Saltvandssiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #4
Superbruger Stockholm Saltvand (Inaktiv) - 04/12-2012 20:43 04/12-2012 20:43
Akvariet er ikke indkørt efter bare 2 uger.
Du kan med fordel vifte algerne af dine sten og gerne fange på algerne om det er muligt, du kan også suge op algerne over et næt og så tilbage med det samme vand eller blande nyt.

Bedst er om fisk og koraller kommer tilbage hos forhandleren i mindst 4 uger til.

Hvor meget cirkulation har du?

Postet fra Saltvandssiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #5
Bruger Saltvandsakvarium (Inaktiv) - 04/12-2012 20:55 04/12-2012 20:55
Hej, og tak for hjælpen

Jeg har en pumpe som tager 1000 L/T. Er det tilstrækkeligt?, men med hensyn til lyset, kan det være pga. en ferskvandslampe?

Tak for hjælpen

Postet fra Saltvandssiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #6
Superbruger SogneprQsten (Inaktiv) - 05/12-2012 03:35 05/12-2012 03:35
Nej - det er fordi dit akvarium ikke er kørt ind.
Ikke fordi dit lys er til fersk.

Postet fra Saltvandssiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #7
Superbruger Stockholm Saltvand (Inaktiv) - 05/12-2012 10:29 05/12-2012 10:29
1000 liter er for lidt, 20 gange akvariets volumen mindst.

#6 jep, jeg er 100% enig.

Postet fra Saltvandssiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #8
Bruger Saltvandsakvarium (Inaktiv) - 05/12-2012 15:58 05/12-2012 15:58
Ok, tak for hjælpen.


Postet fra Saltvandssiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #9
Bruger Pernille77 (Inaktiv) - 05/12-2012 22:04 05/12-2012 22:04
Som Stockholm saltvand siger gå tilbage med fisk og din koral fik selv problemer i starten da jeg var for hurtigt med at putte fisk i og min hadet stået lidt over en månde Idag har jeg fisk og koraller i har stået i ca et halvt år men har bare krævet meget vandskift og en død fisk men nu er det ved at være flot skal bare være tålmodig er glad for vi starte op med et lille akvarie så måske sener et større nu hvor vi er ved at ha lidt mere styr på det :)

Annoncører
Annoncører