Vand; osmosevand eller almindelig postevand

Postet under : Saltvandssiden.dk - Vandpleje og Kemi
Visninger : 5976



Postet fra Saltvandssiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #1
Bruger Lomholt (Inaktiv) - 03/01-2008 12:41 03/01-2008 12:41
Vandet i vores akvarier fordamper og skal nogle gange skiftes. Men bruger I osmosevand eller almindelig postevand til jeres akvarie - OG er i gået fra det ene til det andet eller hvordan?

Postet fra Akvariefisk.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #2
Bruger slazzen - 03/01-2008 12:49 03/01-2008 12:49
Skifter vand med 2/3 osmose til 1/3 ledningsvand. Vores ledningsvand er benhårdt, og med rent ledningsvand kan jeg ikke få de vandværdier jeg gerne vil have.

Mvh.
Søren

Postet fra Saltvandssiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #3
Bruger thyme (Inaktiv) - 03/01-2008 15:26 03/01-2008 15:26
Jeg bruger pt postevand, men har osmoseanlæg liggende som jeg skal have gang i. Det er lidt at prøve sig frem om man kan bruge postevand eller ikke, alt efter hvilken vandforsyning man har.

Postet fra Saltvandssiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #4
Bruger Janne (Inaktiv) - 03/01-2008 19:56 03/01-2008 19:56
Jeg bruger osmosevand; gik en overgang (af ren dovenskab) over til postevand, med det resultat at algerne gik endnu mere amok end i forvejen *doh* .

Postet fra Saltvandssiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #5
Bruger Brian C (Inaktiv) - 03/01-2008 20:05 03/01-2008 20:05
Jeg kører med ren postevand, og har de fineste vandværdier, har også hørt at vi har noget super godt vand til saltvand her i byen ;)

Postet fra Saltvandssiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #6
Bruger Gambi (Inaktiv) - 04/01-2008 02:18 04/01-2008 02:18
jeg bruger osmosevand og har altid brugt det

Postet fra Saltvandssiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #7
Bruger michael26 (Inaktiv) - 04/01-2008 05:34 04/01-2008 05:34
postevand og har aldrig haft et algeboom, køre så også med rowaphos....

Postet fra Saltvandssiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #8
Bruger jan (Inaktiv) - 05/01-2008 03:03 05/01-2008 03:03
Ret sjovt, jeg har gjort som Janne i #4 bare modsat, mit Osmose anlæg kommer aldrig mere i brug hos mig -
tak vandværk for noget fantastisk vandhanevand :) ;) ;)

Postet fra Saltvandssiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #9
Bruger andersla (Inaktiv) - 05/01-2008 10:02 05/01-2008 10:02
jeg bruger kun osmosevand ellers får jeg et algeboom tror selv på at der er en fordel ved "helt" rent vand

Postet fra Saltvandssiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #10
Bruger AndersBaun (Inaktiv) - 05/01-2008 17:28 05/01-2008 17:28
bruger postevand og ikke andet..mine værdier ligger som på en perlerække

Postet fra Saltvandssiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #11
Bruger gibson (Inaktiv) - 05/01-2008 19:19 05/01-2008 19:19
jan skrev :
Ret sjovt, jeg har gjort som Janne i #4 bare modsat, mit Osmose anlæg kommer aldrig mere i brug hos mig -
tak vandværk for noget fantastisk vandhanevand :) ;) ;)


De alger er ikke kommet fordi du ikke bruger osmose vand. Du har jo trukket næringen til algerne ud af vandet med osmoseanlægget *uhh* :)

Postet fra Saltvandssiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #12
Bruger Lomholt (Inaktiv) - 21/05-2008 09:33 21/05-2008 09:33
Siden januar 2008 er der sikkert kommet nye saltvandsfolk til siden, og der er sikkert også nogen som aldrig fik set denne tråd.

Så lad os høre hvad I gør med jeres vandpåfyldning. Bruger du almindelig vand fra vandhanen eller bruger du såkaldt osmose vand?


Postet fra Saltvandssiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #13
Bruger DDT2 (Inaktiv) - 21/05-2008 21:53 21/05-2008 21:53
jeg er pt ved at skulle prøve med osmosevand i stedet for postevand da jeg tror det er det der er skyld i mit algeproblem :(

Postet fra Saltvandssiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #14
Bruger Vænge (Inaktiv) - 21/05-2008 22:53 21/05-2008 22:53
Jeg køber osmosevand hos den lokale fiskehandler... Har så også kun 58l vand, så der skal ikke bruges så meget af gangen :D
Tør slet ikke begynde at bruge ledningsvand - har hørt værdierne i Kbh skulle være forholdsvis grumme...

Postet fra Saltvandssiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #15
Bruger thyme (Inaktiv) - 22/05-2008 15:34 22/05-2008 15:34
Er selv gået fra hane vand, over til osmosevand

Postet fra Saltvandssiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #16
Bruger Kim Bodenhof (Inaktiv) - 22/05-2008 16:31 22/05-2008 16:31
Jeg bruger osmosevand, det giver for mig færre alger på ruderne, end ved postevand, men er der nogen kemikere der kan fortælle om vi fjerner noget fra postevandet, med osmoseanlæg, som vi måske kunne bruge til driften af vores saltvandsakvarium.


Postet fra Saltvandssiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #17
Bruger thyme (Inaktiv) - 22/05-2008 19:14 22/05-2008 19:14
I princippet er det eneste ønskelige man kan få med postevand er calcium. Dette fjerner vi dog sammen med nitrat, silicat osv med osmoseanlægget. Det får vi dog igen med saltet så det sker der ikke det store ved.

Postet fra Saltvandssiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #18
Bruger 666 (Inaktiv) - 24/05-2008 03:17 24/05-2008 03:17
Tager man 2 hvide spande og fylder med henholdsvis postevand og RO vand
vil man se at postevandet virker gulligt og RO vand er krystalklart.

Derfor virker et et RO akvarium meget mere klart i vandet og derved for lyset nemmere ved at
komme ned til de lyshungrende koraller.....

;(

Annoncører
Annoncører