Tropheus brichardi

Billeder

Varianter
Malagarazi, Katonga, Kabimba, Ujiji og mange flere.
Generel beskrivelse
Tropheus brichardi er den hyppigst forekommende Tropheus i Tanganyikasøen, hvor den er endemisk. Den lever på klippekysten, hvor den græsser alger. Oftest vil de mere aggressive Tropheustyper, som moorii, trænge den ned på dybere vand.
Algerne er her af en dårligere kvalitet, ligesom de kan være dækket med "sediment" (fine sandpartikler) Men T. brichardi kan tåle den lidt dårligere kost.

Der er lidt modstridende oplysninger, mht. om T. brichardi danner "schools" (flokke) i naturen.
I akvariet hvor pladsforholdne er begrænsede, holdes T. brichardi bedst som en flokfisk. En gruppe på 10-12stk og op efter, er mest optimalt.

Vandet til T. brichardi skal, som hos alle andre Tropheus, være af fineste kvalitet. Masser af frisk vand, samt rigelig cirkulation.

T. brichardi har ofte ry for at være mere aggressiv, end andre Tropheus. Dette er efter min mening ikke korrekt. Jeg har flere gange holdt T. Brichardi. Det har været varianter som Malagarazi, Katonga, Isonga. Fælles for dem har været, at ingen af dem har haft tilnærmelsesvis de aggressioner som eks. mine mooriityper eller sp. blacktyper.
Dette bliver også understøttet af observationer fra naturen. Se ovenfor linie 1 og 2.
Yngleadfærd
Yngleadfærd
Yngleadfærden foregår som hos de øvrige Tropheus typer. Hannen forsøger ihærdigt at fange den udvalgte huns opmærksomhed, ved at foretage et skinangreb på hende. Dette er dog ikke voldsomt. Kun nok til at fange hendes opmærksomhed. Derefter vender han om, og forsøger at få hende til at følge efter til sit territorie. Her foregår legen som hos de andre mundrugere. Hunnen lægger sit æg, vender og tager det i munden. Herefter trækker hannen sin gatfinne over bunden. Hunnen napper efter den. Han smider sin sæd, som hun tager munden. Herved befrugtes æggende.

Antal unger
5-20

Brugere der har opdrættet denne art
Bruger nask (Inaktiv)
Bruger DB (Inaktiv)
Superbruger Carsten From (Inaktiv)
Info
Type
Cichlider, Tanganyika - Algeæder

Videnskablig beskrevet
Audenaerde 1975

Udseende
Farver
Farvespektret er meget bredt. T. brichardi er dog typisk grøn i en eller anden nuance. Videre har T. brichardi lodrette striber. Oftest træder disse dog kun frem hos unger eller som skrækfarver. (kuede individer)

Størrelse han
14

Størrelse hun
12

Varianter
Malagarazi, Katonga, Kabimba, Ujiji og mange flere.

Optimale Forhold
Min. temperatur
23

Max. temperatur
27

Min. pH
7

Max. pH
9

Min. akvarie
325

Holdes bedst som
Flok

Foder
Foder:
 • Alger
 • Flagefoder
 • Rejemix
 • Spirulinaflager
 • Kilder og forfatter
  Forfatter
  Bo

  Udskrift venlig version